DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 19 - 9

Tweede training: afspraken, kosten en afhandeling

Er blijkt in de praktijk onduidelijkheid over de (financiële) afspraken rond de zogenaamde ‘tweede trainingen’. Om misverstanden te voorkomen, hebben we die weer even tegen het licht gehouden en op papier gezet.

In beginsel trainen alle teams van MHC Soest 1 keer per week olv een door de club aangewezen trainer. Daar zijn een paar uitzonderingen op: alle eerste lijnteams én alle O12-teams (voorheen de D-lijn) trainen 2 keer per week olv een door de club aangestelde trainer.

Daarnaast zijn er (dit seizoen) teams die worden gecoacht en getraind door clubtrainers die de KNHB opleiding HT2 volgen. Ook die teams trainen 2 keer per week. In incidentele gevallen kan de Commissie Hockeyzaken besluiten een team voor de 2e training een clubtrainer toe te wijzen.

Voor de overige teams is het uiteraard ook altijd mogelijk om een 2e training in te plannen. De trainer is dan vaak (en bij voorkeur) een vader of moeder die het leuk vindt het team verder te helpen. Soms is hij/zij tevens de coach, wat natuurlijk de meest optimale begeleiding is.

Helaas heeft niet elk team de luxe van een vader/moeder die de kennis, het enthousiasme en de tijd heeft een team als coach én als trainer onder zijn/haar hoede te nemen. In dat geval kan het team, als het 2 keer per week wil trainen, via [email protected] laten weten dat ze op zoek zijn naar een tweede trainer. In 9 van de 10 gevallen is die ook op korte termijn beschikbaar.

Daarbij gelden een aantal afspraken.

De club stelt veld en materiaal beschikbaar, maar de kosten voor de trainer zijn voor het team. Met ca 24 trainingsweken per seizoen, komt dat neer op een bedrag tussen de €180 (1 trainer voor de groep) en €240 (een trainersduo voor de groep).

Tot op heden was de afspraak dat team en trainer(s) de financiële afhandeling onderling regelen, zonder tussenkomst van de club. Dat ging niet altijd vlekkeloos. In bijna alle gevallen door misverstanden en onduidelijkheid maar niettemin vervelend.

Om daar een streep onder te zetten, gelden vanaf dit seizoen de volgende afspraken:
* Voorkeur is en blijft, een vader/moeder als trainer voor de tweede training
* Niet beschikbaar? Vraag via [email protected] een tweede trainer aan
* Het team dat een trainer inhuurt voor de 2e training, betaalt eenmalig €150
* Betaling via pin of overboeking
* De club subsidieert het verschil met de werkelijke kosten
* De club betaalt de trainer
* Deze regeling is alleen geldig voor door de club toegewezen clubtrainers

Het budget voor deze regeling is helaas niet van elastiek. Daarom is en blijft de voorkeur dat de tweede training wordt verzorgd door ouders. Uit financieel oogpunt, maar zeker ook vanuit het oogpunt van betrokkenheid, binding en het karakter van de familieclub.

Om misverstanden te voorkomen: spelers van een eerste lijnteam betalen een toeslag op hun contributie. Daarmee wordt onder meer de tweede training gefinancierd.

Komende dagen ontvangen de managers van de teams die een trainer hebben aangevraagd of inmiddels hebben toegewezen gekregen, hierover een aanvullende mail.

Gerelateerde nieuwsberichten

zaaltrainingschema 2022
Zaaltrainingen

Hoofdsponsor

Instagram